Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Rurala in parteneriat cu cu cele 12 unitati de invatamant: G.S.I Baia de Fier, G.S.I Minier Bilteni, Colegiul Mihai Viteazul Bumbesti-Jiu, G.S.I Bustuchin, Scoala Generala Hurezani, Colegiul National Tehnologic Matasari, Scoala Generala Musetesti, Liceul Teoretic Novaci,Scoala Generala nr.3 Rovinari, Colegiul National “Tudor Arghezi” Targu Carbunesti, G.S.I de Petrol Ticleni, G.S.I Tismana a organizat in acest weekend o excursie de trei zile in judetul Gorj pentru 80 de elevi din cadrul celor 12 unitati de invatamant partenere in proiect. Aceasta activitate face parte din proiectul „Educatie Extracuriculara pentru Cetatenie Activa” ID - 31962 co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.  
      
La eveniment au participat elevi insotiti de cate un cadru didactic din cele 12 institutii de invatamant partenere in proiect G.S.I Baia de Fier, G.S.I Minier Bilteni, Colegiul Mihai Viteazul BumbeSti-Jiu, G.S.I Bustuchin, Scoala Generala Hurezani, Colegiul National Tehnologic Matasari, Scoala Generala MuSeteSti, Liceul Teoretic Novaci,Scoala Generala nr.3 Rovinari, Colegiul National “Tudor Arghezi” Targu CarbuneSti, G.S.I de Petrol Ticleni, G.S.I Tismana.
    
In prima zi a excursiei, vineri 23.03.2012 s-a mers la teatru pentru a viziona piesa O scrisoare pierduta pentru ca mai  apoi sa fie vizitate operele lui Brancusi unde copiii au avut posibilitatea sa afle mai multe despre viata si opera acestuia de la unul din ghizii de la Centrul Municipal de Cultura Constantin Brancusi. Dupa terminarea acestei vizite in Parcul Central din municipiu voluntarii EVS gazduiti de catre Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Rurala au realizat pentru copiii cateva activitati de coeziune de grup pentru a facilita cunoasterea acestora unii cu ceilalti. Seara s-a incheiat cu o petrecere organizata la Hotel Brancusi acolo unde grupul a fost gazduit pe perioada excursiei.
A doua zi s-a plecat de dimineata catre Polovragi unde printre activitatile desfasurate s-au numarat jocuri cu tema Cetatenie Activa realizate de asemenea de catre voluntari, vizitarea pesterii si a manastirii precum si ateliere de rapel si tiroliana. Seara s-a incheiat tot cu o petrecere la hotelul unde grupul a fost gazduit.
Duminica, in ultima zi a excursiei tot grupul a urcat la Ranca unde toti participantii au urcat cu telescaunul pe varful Papusa  pentru ca mai apoi sa ne intoarcem pe partie pentru schi, snowboard sau sanius. La finalul zilei fiecare grup a plecat catre comunitatea lui.   
Prin indermediul acestei excursii s-a urmarit pe langa implicarea elevilor la activitati si atingerea obiectivului de conStientizare a elevilor privind importanta educatiei extracuriculare pentru cetatenie activa.

Evenimentul a fost unul de amploare avand in vedere ca au participat 80 de elevi din cele 12 unitati de invatamant partenere , cadrele didactice care au insotit elevii si echipa de proiect.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina proiectului: www.eeca.ro.

 
 
 
 
English
 
Romanian
Voice picturing